Uncategorized

Bio Pharm Vet na Keasler forumu

Prošlog tjedna, tim tvrtke Bio Pharm Vet Digital je sudjelovao na prvom na Keaslerovom znanstvenom forumu o aromama, pod nazivom “Moć okusa”.  U Njemačkom gradu Cuxhavenu, središtu tvrtke Keasler Nutrition, okupilo se više od 150 tehničkih i prodajnih stručnjaka kako bi uz vodeće znanstvenike iz cijelog svijeta raspravljali o biološkom i ekonomskom potencijalu aroma i mirisa.  

Neke od tema o kojima se raspravljalo bile su, uloga aminokiselina u regulaciji gladi i zadovoljstva, reakcija leukocita na okus maslaca i saharina, učinci prirodnih polifenola na mikrobiotu crijeva i zdravlja, najnovija saznanja o prednostima prenatalnog i ranog uzimanja anetol okusa te protuupalni učinci sekundarnog biljnog ekstrakta kao što su kurkuma i zeleni čaj. 

Tematski program zaključen je tijekom drugog dana prezentacijom o biološkim preduvjetima kemijske osjetilne percepcije na kojoj dani dokazi da je dugogodišnje mišljenje da perad ne može percipirati okuse netočna.  Osim stručnjaka i znanstvenika forum su posjetili i gradonačelnik grada Cuxhavena i ministar znanosti i kulture Donje Saske Björn Thümler.